Categorie archief: Uncategorized

Nieuwe opdracht: Dienst Justitiële Inrichtingen

Ap-Interieurarchitect heeft een nieuwe opdracht gekregen van Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De opdracht behelst een advies over een aantal ruimtes in een Penitentiaire inrichting in Noord Nederland. Het gaat om een bezoekers-wachtruimte,  een aantal balies die op verschillende unit-afdelingen komen en de inrichting van een aantal isoleercellen.

 

 

Kleuren opmeten

Wist je dat je kleuren kan herkennen met een apparaatje? Ook AP-Interieurarchitect heeft nu zo’n handige kleurmeter om bijpassende kleuren uit te zoeken. Even het apparaatje op een kleur plaatsen en je krijgt het NCS kleurnummer in beeld. Erg handig bij een verbouwing of herinrichting. NCS colour system is een kleurcodering waarmee je al aan de code-naam de kleur kan herkennen. Meer informatie zie: http://www.ncscolour.com/about-us/how-the-ncs-system-works/. Steeds meer fabrikanten gebruiken deze code om de kleur van hun producten aan te geven. Ook dat is handig bij het zoeken naar kleuren en kleurcombinaties.

 

 

Werk in uitvoering

De verbouw van het hoofdkantoor van bouwbedrijf Hunebouw uit Hoogeveen is begonnen. In eerste instantie worden de receptie, de wachtruimte en directiekantoor verbouwd. Een nieuwe toiletgroep en de herinrichting van de bedrijfskantine volgt later. Ook de bouw van het vaste meubilair is in volle gang. De ontwerptekeningen zijn hier te zien:  https://www.ap-interieurarchitect.nl/project/hoofkantoor-hunebouw/

 

 

 

 

 

 

 

Herinrichting woonkamer

Een familie in Assen hebben een tuingerichte woonkamer waarvan een deel van het plafond schuin omhoog loopt van 2,45 m  naar wel 4,6 m hoogte. AP-Interieurarchitect is gevraagd een interieuradvies te geven en een kleurvoorstel te doen voor deze ruimte, waarbij een aantal meubelstukken, waaronder de grijze hoekbank, zouden blijven staan. Met name de hoek van de trap, televisie en kast was een oplossing voor gevraagd en voor een visuele afscheiding tussen open keuken en woonkamer.

 

 

 

 

 

 

Interieurontwerp woning Emmen

De opdrachtgevers, een familie uit Emmen, wilden graag iets met de kleur paars in hun te vernieuwen woonkamer. In dit ontwerp is de basis rustig gehouden en een vergrijsde kleur paars als accent op één wand aangebracht. Verder een fraaie houtkachel van het merk Dick Geurts, een kachel waarbij je van 3 zijdes het vuur kan zien. Vanaf een super grote hoekbank is het vast genieten straks in deze woonkamer.

 

 

 

 

 

 

Expositie Duurzaamheidscentrum Assen

Duurzaamheidscentrum Assen

In het Duurzaamheidscentrum Assen staat een huisje van de Waterleidingmaatschappij Drenthe. Het is in het verleden ontworpen door Annemieke Plomp voor een expositie van de WMD in Emmen, met als thema waterwinning en het gebruik van water door de mens. Door middel van een licht- en geluidsspel laat men zien hoeveel water een mens gemiddeld gebruikt op een dag. In het Duurzaamheidscentrum in Assen heeft het huis de functie om kinderen op een simpele, maar leuke en boeiende wijze bewust te maken van het waterverbruik van de mens.

De gemeente Assen heeft AP-Interieurarchitect gevraagd om in aansluiting op dit thema een infohoek te ontwerpen dat informatie geeft over energiebesparing in en rond huis. De doelgroep is tevens kinderen van 6-12 jaar. De uitbreiding van de infohoek moet kinderen op de zelfde simpele, speelse en boeiende wijze bewust maken van de mogelijkheden om in en rond huis energie te besparen.

Hieronder is een aantal eerste schetsen van de uitwerking van het thema te zien.