Modernisering klooster en cultureel centrum

Januari 2016

Terug naar overzicht

 

De Poort te Groningen, cursuscentrum voor zingeving en spirituele groei, is gehuisvest in een voormalig klooster en is tevens een gemeentelijk monument. Het klooster werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd voor de zusters Franciscanessen. Tussen 1981 en 2005 woonden de fraters van Utrecht er in de oecumenische gemeenschap De Terebint.

Het interieur van het voormalig klooster is verouderd en is duidelijk aan vernieuwing toe. Er is besloten om de modernisering van het interieur in fases te ontwikkelen en uit te voeren.  AP-Interieurarchitect is gevraagd per fase mee denken en adviseren over de vernieuwingen van het interieur.

Hier zijn de eerste schetsen te zien voor het aanpassen van 2 ruimtes tot één grotere zaal op de begane grond. De koffie en folder hoek bij de trap is door voortschrijdend inzicht helaas niet doorgegaan.

Tevens is een schets te zien voor het aanpassen van de huidige kapelzaal op de eerste verdieping met als uitgangspunt vooral het behoud en beter tot hun recht laten komen van de prachtige glas in lood ramen. De zaal doet dienst als groepsruimte voor lessen, voordrachten en bijeenkomsten.

Wordt vervolgd!

 

 

 

 

 

 

Referenties

Copyright 2020 - AP Interieurarchitect