Cursuscentrum De Poort

Voormalig klooster te Groningen

Terug naar overzicht

De Poort is gevestigd aan de Moesstraat in Groningen. De Moesstraat in Groningen is een drukke weg vol auto’s en fietsen en achter een poort is een prachtig klooster met een rustgevende kloostertuin.

De Poort, cursuscentrum voor zingeving en spirituele groei, is gehuisvest in dit voormalig klooster en tevens gemeentelijk monument. Het klooster werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw gebouwd voor de zusters Franciscanessen. Tussen 1981 en 2005 woonden de fraters van Utrecht er in de oecumenische gemeenschap De Terebint.

Er is besloten om de modernisering van het interieur in fases te ontwikkelen en uit te voeren. Per fase zal  AP-Interieurarchitect mee denken en adviseren over de vernieuwingen van het interieur.

Hier zijn de eerste schetsen te zien voor het aanpassen van 2 ruimtes tot één grotere zaal op de begane grond. De koffie en folder hoek bij de trap is door voortschrijdend inzicht helaas niet doorgegaan.

Tevens is een schets te zien voor het aanpassen van de huidige kapel op de eerste verdieping met als uitgangspunt vooral het behoud en beter tot hun recht laten komen van de prachtige glas in lood ramen. De zaal doet dienst als groepsruimte voor lessen, voordrachten en bijeenkomsten.

Wordt vervolgd!

Ook interesse?

Maak dan gebruik van het contactformulier.

Referenties

Copyright 2023 - AP Interieurarchitect