Van oud tramstation tot woning

Terug naar overzicht

De nieuwe eigenaren van een bijzonder pand in het Friese dorpje Bitgummole, benaderden AP-Interieurarchitect voor het maken van een ontwerp. Het pand dat oorspronkelijk dienst deed als tramstationnetje en later verbouwd is tot zalencentrum, moet nu dienst gaan doen als woning. Het geheel bestaat in feite uit 3 gebouwen; het oude tramstationnetje, een jaren ’30 woning met daartussen een jaren’70 aanbouw dat als winkel en feestzaal gebruikt is. De kersverse eigenaren willen van het tramgebouwtje weer de orginele gevel herbouwen, met een veranda aan de voorgevel. Van het middengebouw wordt deels het dak gesloopt en deze zal als fraaie binnentuin ingericht gaan worden. Aan AP-Interieurarchitect is gevraagd een herindelingsplan van het pand te maken zodat het een mooie woning wordt met een binnentuin. Tevens is gevraagd de omgevingsvergunning te verzorgen met o.a. 2D tekeningen. De 3D tekeningen laten een eerste schetsontwerp zien, de bewoners hebben uiteindelijk voor een iets andere indeling gekozen.

Ook interesse?

Maak dan gebruik van het contactformulier.

Referenties

Copyright 2022 - AP Interieurarchitect