Als beste van 5 interieurarchitecten gekozen!!

Ontwerp kerkinterieur- januari 2016

Terug naar overzicht

 

Architectenselectie:

Als interieurarchitect ben ik naast 4 andere interieurarchitecten gevraagd een plan te maken voor de herinrichting van de grote kerkzaal en de achterliggende ontmoetingsruimte van de Vredehorstkerk te Hoogeveen. Na een presentatie voor de projectgroep, waarin de plannen zijn toegelicht, was men zeer enthousiast over de ontwerpen van AP-Interieurarchitect. De kerk heeft ervoor gekozen met dit ontwerp verder te willen gaan en ik mag het schetsontwerp i.o.m. de projectgroep uit gaan werken tot een definitief ontwerp.

De Vredehorstkerk in Hoogeveen is een kerk gebouwd in de jaren ’80 van de vorige eeuw. De kerk is nog volop in gebruik door verschillende groepen en kan maximaal 600 personen een zitplaats bieden. Sinds de bouw is er weinig aan het interieur veranderd. De gebruikers hebben besloten om het interieur te moderniseren.

 

De ontwerpuitgangspunten: Het bestaande gebouw versterken:

In het ontwerp ben ik uitgegaan van het idee om het bestaande gebouw te versterken in zijn vorm. Het heeft een hele duidelijke en mooie plattegrond, alle lijnen wijzen richting het liturgisch centrum en de klokkentoren van de kerk. Door deze lijnen te versterken met verlichting en kleurvlakken wordt het beste uit het gebouw gehaald, zonder dat je veel extra toe hoeft te voegen. Dat is de kracht van het ontwerp van het vernieuwde interieur van de Vredehorstkerk.

 

 

Referenties

Copyright 2023 - AP Interieurarchitect