Wat kost een interieurarchitect?

Terug naar overzicht

Je wilt graag een professionele interieurarchitect inschakelen, maar wat kost dat eigenlijk? En wat is eigenlijk een professionele interieurarchitect?

De titel “interieurarchitect” en “binnenhuisarchitect” is in Nederland een beschermde titel. De wet op de architectentitel beschermt het gebruik van de titel. Om de titel te mogen voeren is een erkende HBO-opleiding noodzakelijk.

Maar even terug naar de hoofdvraag: Wat kost een interieurarchitect?

Een vuistregel is tussen de 5 en de 10% van de verbouwing- of projectkosten.

Niet ieder project is hetzelfde en daarom is ook moeilijk in het algemeen aan te geven wat de kosten zijn voor een interieurarchitect. Welke fases van het project wilt u de interieurarchitect erbij betrekken? Sommige opdrachtgevers willen alleen een schetsontwerp en gaan vervolgens zelf met dit plan aan de slag om hun dromen te realiseren. Anderen willen dat de interieurarchitect van begin tot het eind, dus van ontwerp tot en met de uitvoering, betrokken is bij het project. De kosten zullen dan in die situatie hoger liggen.

Soms werkt de architect op uur-basis, met name bij projecten waarbij van tevoren nog onduidelijk is hoeveel werk of wat voor soort werk de interieurarchitect moet gaan doen.

Bij andere projecten wordt er tevoren een vast bedrag afgesproken per fase. Dus eerst een bedrag voor het schetsontwerp en vervolgens wordt er  telkens een nieuwe offerte gemaakt voor de overige fases.

Een feit is wel dat het inschakelen van een interieurarchitect een investering is in je interieur, die zichzelf terugverdient.

Neem gerust vrijblijvend contact op om te bespreken wat een interieurontwerp van AP-Interieurarchitect voor jou kan betekenen.

Referenties

Copyright 2023 - AP Interieurarchitect